Ученицима завршних разреда основне школе и њиховим родитељима и наставницима већ традиционално представљамо Гимназију „Слободан Шкеровић“ и широк избор њених програма од опште гимназије до специјалистичких одјељења — математичких, филолошких, спортских и двојезичних. Ово је прилика и да се упознају са спектром ваннаставних активности, које су у нашој школи увијек биле на завидном нивоу.

У понедјељак, 29. априла 2024. године, у 15.30 часова, у свечаној сали школе приређен је интерактивни програм у којем су наши ученици, на свим језицима који се изучавају у школи, преносили своја искуства из учионице.

Дан отворених врата отворила је директорица Биљана Вучуровић и упознала многобројне присутне с могућностима које им ова школа нуди, истичући да од наредне школске године заинтересоване дочекује и једна новина ― новоформирано двојезично одјељење на француском и италијанском језику.

Координатори програма били су: педагогица Гордана Арсовић, психолошкиња Бојана Терзић и професори: Александар Марић, Ана Раичевић, Тања Бојић, Марко Рајковић, Маја Ивановић, Милосава Мрдак, Јелена Павићевић и Ивона Аџић.